יזמים רבים בונים עסקים אבל רק מעטים בונים מותג, ובמקרים רבים הערך של המותג שלך גדול פי כמה מהעסק עצמו, למשל, יש הרבה מסעדות המבורגרים אבל למקדונלד'ס יש רק אחת, יש הרבה סוגים של מוגזים משקאות אבל לקוקה קולה יש רק אחד. אי אפשר להתווכח עם הצלחתם, מותג הוא כוח. לכל מותג גדול יש את טביעת האצבע של היזם שהקים אותו. רבים חושבים שמותג פירושו לוגו, קמפיין פרסומי או דוגמנית מובילה מנוסה בפוסטרים. ניתן להסביר את מושג המותג בשתי מילים: הבטחה וניסיון. ההבטחה שאתה מעביר והחוויה שאתה מספק. המותג מבוסס על מה שהיזם מייצג. כאשר לקוחות רואים את המותג שלך, שומעים את שמך או משתמשים במוצרים שלך, הסמלים והחוויות הללו צריכים לעורר בהם את מה שאתה מייצג.

כולנו מכירים את הלוגו של אפל של אפל ומייסדה סטיב ג'ובס, שמוצריו הם מהמובילים בעולם במונחים טכנולוגיים, מעוצבים בצורה מעוררת השראה ומהווים מודל לחיקוי עבור יצרנים רבים אחרים המתחרים בה. תחום קמעונאות המזון בישראל מאופיין בשנים האחרונות ברמת תחרותיות גבוהה ואגרסיבית. אבל מותג אחד הצליח להתעלות מעל כולם והוא "שיווק השיקום" של רמי לוי. רשת השיווק שלו פועלת בהנהגתו האישית, והוא משמש גם כ"פנים של רשת" מול הצרכנים. רמי לוי מבטיח לצרכן את המחיר הנמוך ביותר עם חווית קנייה ומגוון מוצרים. המבצעים המיוחדים שלו כמו "עוף בשקל" או "מצה בשקל" הקפיצו אותו לראש טבלת המכירות הארצית ובנו לו את המותג החזק בשוק לאורך השנים.

הצלחת המותג נמדדת בדרך שבה אתה, השם שלך והמוצר או השירות שלך מעוררים תגובה רגשית וסוחפים את הלקוחות שלך. הרי ידוע שאנו קונים לפי נטיית ליבנו ומצדיקים את הקנייה בשכלנו. השורה התחתונה היא שמותג חייב להיות קודם כל רגשי ואחר כך הגיוני, בעולם העסקים ההולך וגובר תחרותי, השואף לאיכות טובה במחירים נמוכים יותר, שבו הטכנולוגיה מתפתחת במהירות ועסקאות מתבצעות במהירות באינטרנט ברחבי העולם, בניית מותג חשובה לפעמים אפילו יותר מבניית עסק. ולמי שאין לו מותג אין עסק.

זהות עסקית

זהות העסק היא למעשה האופן שבו המשרד נתפס על ידי לקוחות, ספקים, עובדים וכל מי שנמצא עמו בקשר.

הזהות הייחודית של המשרד באה לידי ביטוי בלוגו של המשרד, בצבעים, בחומרים שיווקיים, בסלוגן, בכרטיס ביקור, בדף לוגו, במעטפה ובכל התקשורת של החברה עם הסביבה, לקוחות קודם כל קונים בעיניים, "נראות עסקית" יוצרת לקוחות חדשים ומסיטה לקוחות קיימים, הנראות העסקית שלך תקבע איך הלקוחות יראו אותך, ואז הם יחליטו אם לעבוד איתך וימליצו עליך למכרים, למשפחה או לחברים, הרושם הראשוני בשיווק שלך יכול להיות אתר האינטרנט של העסק. מכאן לקוחות יכולים להבין כיצד אתה מציג את העסק שלך, בשיחת הטלפון שלך עם לקוח, הוא מקבל את הרושם הראשוני של מי אתה כאנשים ונותני שירות. אז הוא מחליט אם הוא ממשיך להיות לקוח שלך או לא.

כיום אנשים לא קונים מוצר, הם קונים חוויה. ברור שהמוצר חשוב להם, אבל יש הרבה מתחרים בשוק שאפשר לקנות מהם. החוויה הרגשית היא שקובעת ממי הלקוחות יקנו ומאילו עסקים ייהנו. רבים גם מקשרים בין יופי, סדר וניקיון לאיכות ולאופי של אנשים, לפני כמה שנים הצעתי דירה למכירה, בבניין שלי הייתה דירה דומה בדיוק לשלי שבזמנו גם הועמדה למכירה. המתווך הראה למתעניינים את דירת השכנים וזה לא מצא חן בעיניהם, אחרי שבוע הוא הציע להם את הדירה שלי והם אמרו לו שהם מכירים את הדירות בבניין ואין להם סיבה לראות עוד אחת, לאחר שהתחננו הם באו לראות ורכשו את הדירה, אם זו אותה דירה, אז למה קנו ממני? כי הדירה הראשונה הייתה מבולגנת, לא נקייה ולא מזמינה.

הקונים שהגיעו לדירה שלי ראו רצפה מבריקה, נקייה ומסודרת. תרצו או לא, החוויה הזו משפיעה על היחס שלכם לבית כנכס עתידי עבורכם וגם על מחיר הדירה. כך גם לגבי נותני שירות ומוצרים. אנשים קונים מוצר בגלל הניסיון שהוא נותן להם, והחוויה הראשונית היא שקובעת אם הלקוחות יחליטו לקנות מכם, עוד לפני שראו את המוצר. הנראות שלך מתחילה בך, במראה, בלבוש ובהתנהגות שלך, שאלו את עצמכם, האם אתם נראים כמו רמת השירות וההצלחה העסקית שאתם רוצים לשדר ללקוח? המראה שלך נתקע בעיני הלקוח ובראשו לטוב ולרע.

הביטו במראה לפני שאתם יוצאים ליום עבודה ושאלו את עצמכם, איך אתם מרגישים לגבי המראה החיצוני שלכם? האם אתה מייצג את הערכים העסקיים שבנית? הנראות של העסק שלך לא מסתיימת במראה שלך, היא צריכה להיות גלויה בכל מה שקרוב ללקוח. כרטיס ביקור, טפסים, הסכם ההתקשרות שלך, פלייר, מוצרי קידום מכירות, פייסבוק ואתר. האם הם נראים טוב כמוך?

לא משנה מה תעשה, דבר אחד בטוח – יש לך מתחרים. לקוחות שצריכים את המוצר או השירות שלך צריכים להחליט עם מי לעבוד ולמי לתת את הכסף. אם אתה נראה כמו מיליון דולר יגיע לך מיליון דולר. אתה צריך לגרום ללקוחות שלך להרגיש ולהגיד "WOW", וזה יגדיל את הצלחת העסק שלך בעשרות אחוזים, בשנים האחרונות ראינו חברות משנות את הזהות הארגונית שלהן, למשל: בנק מזרחי שהתמזג עם בנק טפחות, בנק לאומי שהחליט לקצר את שמו ללאומי ופרטנר שנפרדה מחברת אורנג' הבינלאומית, כשהזהות משתנה הכל משתנה, אתר אינטרנט, עיצוב לוגו, צבעים וכדומה, כאשר אתם נפגשים עם מעצב שבונה את תדמית העסק שלכם, אתם חייבים להמציא אוסף של דרישות שחשובות לכם שהעסק ישדר ללקוחות שלכם.

תמונת מותג

המותג שלך גורם ללקוח "להתחבר" לעסק שלך או למוצר/שירות שלך, וברגע ההחלטה אם לקנות ממך או מהמתחרה הוא יעדיף אותך. תהליך זה נקרא מיתוג. כל נקודת מפגש של העסק שלך עם לקוחות פוטנציאליים, וכל חווית צרכן מהמוצרים או השירות שלך, משפיעות ומעצבות את תפיסת המיתוג שלך בעיניהם.

סֵמֶל

לוגו ייחודי הוא הסימן המסחרי שלך ומבדל אותך מהמתחרים. תפקיד הלוגו הוא לשמש כסימן היכר ולייצג את העסק שלך בתודעת הלקוחות. עיצוב לוגו נעשה בשלב הראשון בהקמת מערך תדמית ושיווק לכל עסק, הלוגו צריך להיות ייחודי, פשוט וקליט, לאפשר ללקוחות לזהות בקלות את המוצר שהם מחפשים ובכך לאפשר נאמנות למוצר ולחברה.

סִיסמָה

סלוגן הוא משפט קצר שמשמעותו מה העסק עושה. הסלוגן מופיע לרוב עם לוגו העסק ולכן יש לשלב את הצבעים שלו בהתאם.

אתר אינטרנט

אתר אינטרנט מומלץ לעסק שרוצה לשדר תדמית ברמה גבוהה ורושם רציני, וחשוב שהוא יהיה גלוי באינטרנט, על כל מאפייני תדמית העסק והמיתוג שלו. שימו לב לאיכות העיצוב, לבהירות הניסוח, לתחושת העניין וההתלהבות, לצבעים ולמשך הזמן שלוקח לאתר לעלות לאוויר, מומלץ מאוד ששם הדומיין של האתר יהיה שם העסק או המוצר שלכם.

כרטיס ביקור וכלי כתיבה משרדיים

ניירת משרדית כוללת כלי כתיבה, כרטיסי ביקור, מעטפות, דפי ממו (קטלוגים), קטלוגים, רולאפים וכל מה שבא לידיו ולעיני הלקוח, לכלי כתיבה משרדיים יש פוטנציאל שיווקי רב ולכן חשוב לעצב אותם בצבעים ובמוטיבים של הלוגו והסלוגן שלכם. הנה ההזדמנות שלך להראות את הבידול שלך מהמתחרים.