מוגש – ככה עושים את זה

הכן מצגת. הגישו אותו, הרגישו את העיניים תלויות בכם. אני מקווה שתצליח לשכנע, שהמסר "יעשה את זה" למי שרואה אותו.

לראשונה הבטן מתנפנפת. בפעם הבאה שאנחנו מתחילים להתרגל, ועדיין לא בטוחים שאנחנו עושים את זה נכון ….

מכינים מצגת עסקית? מצגת למשקיעים? בין אם אתה רוצה להכין מצגת למצגת, או מצגת לצפייה מקוונת, המאמר הבא הוא בשבילך. חמישה טיפים מנצחים ועוד אחד – כך תתן את המצגת הטובה ביותר שאפשר.

כלל מספר 1: התמקדות.

כולנו קצת סובלים מהפרעות קשב וריכוז … בדור של מסרים מיידיים והצפה חוטית מתמדת, איך לא? המאזינים שלך יקשיבו לך גם בעשר או עשרים דקות מחייהם, כשברכת מוחם מזמזמת ללא הרף את שאר המשימות והמטלות שעליהם הם צריכים להתמודד. אם יתמזל מזלכם, הם לא יענו על שאלות דחופות בוואטסאפ בתהליך. איך לשמור על תשומת לב? התשובה היא התמקדות. צמצם את המסר שלך לבסיס הבסיס, לשלושת המשפטים שהצופים ייקחו איתם. המצגת תכלול יותר מזה, אך עליכם לוודא ששלושת המשפטים הללו בהחלט נקלטים. ושלושת המשפטים האלה – פולניים עד שהם יהלומים. אתה יכול להשתמש בשירותי כתיבה שיווקית עבור סטארטאפים, או לעשות זאת בעצמך

כלל מספר 2: הרגש הוא המלך

אנחנו חושבים שאנחנו נפשיים אבל למעשה ההחלטות שלנו נופלות על הקליק הרגשי שנוצר או לא נוצר. אז פנה לרגש. איך אתה עושה את זה?

סיפורים. סיפור הוא שיוצר קשר. לא רומן מורכב, לא עלילה. סיפור פירושו משהו שקרה למישהו, לאדם כמוני וכמוך. ניתן להפוך כל דמות יבשה לסיפור. זה קליט, זה
בלתי נשכח, והכי חשוב – זה מתחבר לרגש.
מילים עמוסות משמעות – השתמש במילים שיוצרות חיבור רגשי. הסטארט-אפ שלך לא רק "מצליח" הוא "חדשני" "אמין" "הדבר שייקח אותך קדימה.

כלל מספר 3: נתונים, נתונים

הביאו נתונים התומכים במיזם שלכם. אהה, סתרנו את הכלל הקודם … אבל למרבה המזל אנשים עדיין משתמשים במוחם מדי פעם. הקשר הרגשי הוא הקשר הראשוני – ואחרי שהוא נוצר, השקיעו גם בשכנוע ההגיוני. הביאו ראיות, מספרים, מחקרים.

כלל מספר 4: נראות

אני מבין – זה אומר שהוא קיים. טקסט מרחף באוויר – תמונות ומילים כתובות נצרבות בזיכרון. עיצוב קריטי של המצגת שלך הוא קריטי. השקיעו בזה. צבעים מתאימים, גופן ברור ומספיק גדול.
הצג את הנתונים שלך בצורה גרפית ככל האפשר. טבלאות, דיאגרמות, תמונות. על פי מחקרים, רוב האנשים טובים יותר בקליטת נתונים חזותיים.

כלל מספר 5: קצר ולעניין

צמצם את ההרצאה שלך לחצי ממה שרצית לומר … ואז קצר אותה עוד יותר. כמה קצר? לא יותר מעשר שקופיות, לא יותר מעשרים דקות הרצאה.

ועוד כלל אחד – מה ארוויח מזה?
אתה לא מעניין אף אחד. לא, זה לא עלבון. כולנו אנוכיים, וכשמדובר בארנק שלנו – אפילו יותר מכך. כל מסר שיווקי חייב להתמקד במענה על השאלה האחת והיחידה – מה ירוויח הלקוח ממה שיש לכם לתת לו.

או במקרה שלנו – קהל היעד של המצגת שלך. מה הם רוצים? מה מעניין אותם? מה הם ירוויחו מההשתתפות במיזם שלך? מהשקעה בסטארטאפ שאתה מציג? לפני שיש לך תשובה לשאלות אלה, אל תתחיל. ברגע שיש לך תשובה, אתה צריך להתמקד בזה. בנה את המצגת מסביב