הגדלת הרווח בעסק צריכה להיות השאיפה של כל עסק בכל תחום פעילות. ידוע שהרווח הוא ההפרש בין ההכנסה לכל ההוצאות (ישירות / משתנות וקבועות) לפני תשלומי מס הכנסה.
הגידול ברווח יכול להיעשות על ידי מספר רב של אפשרויות שונות ושילובים בין שינויים בהכנסות והוצאות בכל תחום בנפרד, בצירוף, ובתערובות של אחוזים שונים של שינוי בהכנסה וברווח.
על מנת להבין את התהליך יש להבין את תהליך יצירת ההכנסה ואת מגוון האפשרויות הקיימות, כמו גם להבין את סוגי ההוצאות וכיצד הן נוצרות, ותרומתם לתהליך יצירת ההכנסה
עליכם להכיר את הענף בו העסק פועל, גודל השוק, סוגי הלקוחות, התנהגות השוק, מאפייני התחרות, מידת הרגישות לשינויי מחירים, כוחם ותגובתם של המתחרים, המיקום של העסק הספציפי. , החלפה ופרמטרים אחרים. כל ענף מנוהל באופן שונה, ויש להבחין בו במיוחד
יחד עם זאת, העסק נדרש לזהות את יכולותיו וחולשותיו ביחס למתחרים וביחס להזדמנויות ולאיומים שמציבה הסביבה התחרותית בה העסק פועל, והסביבה הכללית הרחבה יותר. בתהליך בדיקת היכולת צריך לזהות חולשות מזוהות, כמו גם חוזקות יחסית לא מספיקות, ולחזק את החולשות ולחזק את נקודות החוזק הרלוונטיות.
כאמור, על כל עסק לבצע את ההתאמות והפעולות הנדרשות והמתאימות לעסק הספציפי, ולגבי המוצרים שהוא מספק, לנתח ולהבין את קהל היעד, אופן ומאפייני הרכישה ורגישות מחיר ושירות, זמני תגובה ומאפיינים אחרים לתעשייה ולקהל היעד
1.גידול בהכנסות יכול להתאפשר בדרכים הבאות
- הגידול במכירות יושג על ידי פעילות או שילוב פעילויות כדלקמן
- גידול במספר הלקוחות הקיימים. על ידי העמקת ו / או הרחבת שוק קיים, זיהוי שווקים נוספים, שיתוף פעולה, רכישת עסקים משלימים וכו '.
- גידול במספר עסקאות המכירה על ציר הזמן. בעזרת תמריצי רכישה לפי תדירות הרכישה.
- גידול במספר המוצרים הקיימים שנרכשו בכל עסקת מכר, בעזרת תמריצי רכישה לפי כמות / נפח הרכישה.
- עלייה בתמהיל הרכישות עקב הוספת מוצרים חדשים על ציר הזמן.
- הגידול במכירות ללא נזק משמעותי למכירות המוצרים הקיימים המאפשרים זאת.
- הפחתות מחירים שיורידו את שיעור התרומה, אך יגדילו את התרומה הכוללת עקב הגדלת נפח הרכישה ותדירות הרכישה.
- הפחתת מחיר להפחתת רכישה, או הנחות לכמות.
- ערך מוסף נתפס בעיני הלקוח, מה שיאפשר עלייה במכירות ו / או עליית מחיר קיים
הפחתת עלות קבועה:
2. הפחתת העלויות כוללת את הפעילות של בדיקת מידת הצורך, קיצוצים והשוואות כדלקמן:
בחינת כל העלויות הקבועות של העסק, במיוחד המרכיבים הכבדים כמו: שכר, מימון, שכר דירה, ביטוח, שירותים מקצועיים, הסעות, הוצאות רכב, תחזוקה וכו 'והפחת אותם בקפידה ובאופן פרטני. על פי המודלים "עלות-תועלת" ו"עלות-תועלת ". כְּלוֹמַר. מבחן מהי התועלת בעלות ובדיקה הפוכה, כמה העלות היא עבור התועלת. לפעמים מתקבלות תובנות שונות, למרות שהמספרים זהים, אך כיוון המראה שונה
היעילות היא לעשות את הדברים בצורה הנכונה, על פי העיצוב, על פי התקן, באיכות הנדרשת ובתזמון הנכון כדלקמן:
- שיפור איכות הביצוע והפרודוקטיביות של העובדים (ייצור, לוגיסטיקה, מכירות)
- שיפור התיאום בין הפונקציות השונות לצמצום תקלות וניצול משאבים
- שימוש בטכנולוגיות מתאימות בתחומי: ייצור, תקשורת, לוגיסטיקה, מערכות מידע.
- תכנון לניצול יעיל של זמני ועיכובים בתהליך.
- התאמת תקני CA לאלה הנדרשים לעסק לתפקוד יעיל.
- תמריצי תפוקה באזורים המאפשרים זאת: ייצור, מכירה, שירות וכו '.
- הכשרה למנהלים ועובדים ושיפור עבודת הצוות וקבלת ההחלטות.
- שיפור ניצול הזמן של מנהלים ועובדי מפתח.
- שיפור תנאי סביבת העבודה.
- ניהול: תכנון, קביעת יעדים, שימוש במדדי ביצוע ובקרה באופן שוטף ועקבי.
3.כל פעילות המבוצעת כראוי משפיעה באופן חיובי, יתכנו שילובים שונים בין כל המהלכים שהוזכרו
חשוב לציין כי המהלכים יהיו שונים מבחינת גודל העסק, מורכבותו, מבנה העסק הארגוני והפונקציונלי שלו ועוד. העסק יידרש להתאים ולסנכרן בין יכולות בהתאם לסוג וגודל השינוי שיבוצע. פערים נכונים ומתוזמנים יכולים לגרום לנזק ולהמוסס את ההשפעה החיובית של פעילויות שבוצעו. לדוגמא: גידול במכירות ללא ארגון לוגיסטי תקין יפגע בהיצע ובאמינות. צמצום עובדים ללא הבחנה עלול לפגוע ביכולת לספק שירותים שונים או לבצע פעילויות חיוניות. גידול במכירות ללא מערכות בקרה וניהול מידע תקינות לא יאפשר מימוש מלא של הפוטנציאל העסקי, ויפגע בתיאום בין הפונקציות ויגרום לחוסר יעילות ותקלות.
מומלץ מאוד לקבוע יעדים אסטרטגיים להשגה, בתחומים הרלוונטיים לעסק, יש לכמת את היעדים בערכים כמותיים ופיננסיים או באחוזים וציר זמן להשגה, כמו גם את הפעילויות הנדרשות לביצוע על מנת להשיג אותם. הפעילויות הן למעשה חלק מתהליך אסטרטגי, המחדד את משימת העסק, את החזון, מטרת העל, את הערכים שלאורם הוא יפעל בתהליך, וכאמור היעדים האסטרטגיים.