זהו התהליך הפשוט ומתעתע בשלושה שלבים שגוגל משתמשת בו כדי להמציא את הרעיונות החדשניים ביותר שלה.
כאן בגוגל, אין לנו נוסחה סודית לחדשנות. אבל זה לא אומר שהרעיונות הטובים ביותר של אנשי googlers הם תעלומות בלתי אפשריות. להפך, גילינו שניתן לשדל אותם באופן שיטתי ולהשתפר בהתמדה. וכך גם שלך.
בניית מוח מוח טוב יותר
כמעט כולם יכולים ללמוד לעשות סיעור מוחות טוב יותר. אחרי הכל, זה תהליך כמו כל אחר. והיופי בתהליך הוא שניתן ללמד, ללמוד ולשתף אותו. פיזרנו את הגישה שלנו לקבוצה של שלושה עקרונות בסיסיים – רעיונות שאנו מאמינים שניתן להתאים וליישם כמעט בכל ארגון, ללא קשר לגודל או לענף.
הדרך שבה רבים מאיתנו סיעור מוחות מעניקה לרוב את כל החוויה ראפ גרוע: בדרך כלל אנו רואים פגישת סיעור מוחות כסצנה לא מובנית בה רעיונות פרועים נזרקים מסביב בדרך אד-הוק – לאן שהכל הולך. אך בגוגל, אמנם למדנו שסיעור מוחות חופשי הוא הבסיס לחדשנות, אך אינו הופך לפעולה מהותית ללא מבנה כלשהו.
לכן יצרנו תהליך ליניארי לסיעור מוחות של רעיונות חדשים והפיכתם למוצרים ממשיים:
הכירו את המשתמש
תחשוב פי 10
אב טיפוס
אם זה נראה פשוט, זה – אבל אתה צריך לבצע כל צעד בדרך הנכונה.
1. בוא להכיר את המשתמש
כדי לפתור שאלה גדולה, ראשית עליך להתמקד במשתמש שאתה פותר אותו – ואז כל השאר יבוא בעקבותיו.
כדי לפתור שאלה גדולה, תחילה עליך להתמקד במשתמש שאתה פותר אותה – ואז כל השאר יבוא בעקבותיו. אז אנחנו יוצאים לשטח ומדברים עם אנשים. אנו אוספים את הסיפורים, הרגשות והרעיונות של המשתמשים. אנו לומדים להרגיש בנוח עם שתיקה. אנו צופים, מקשיבים ומזדהים. אתה לא יכול רק להבין את צרכי המשתמשים שלך – אתה צריך להתייחס אליהם בפועל.
לדוגמא, ביקרתי לאחרונה אצל לקוחותינו בקנדה, ברזיל והודו. על ידי התבוננות ושיחה איתם הבנתי שמה שאנחנו מכנים באופן כללי "ניידות" פירושו דברים שונים מאוד, תלוי איפה אתה נמצא. בקנדה, ניידות פירושה שיתוף פעולה מיידי מהשולחן שלך, מבית הקפה או משולחן המטבח שלך. בברזיל, שם משתמשים מבלים זמן רב בנסיעה, ממשק נהדר ושליטה קולית עומדים בבסיס הרעיון של ניידות. בהודו, שם קישוריות עשויה להיות אתגר באזורים מסוימים, היבט קריטי של ניידות עובד במצב לא מקוון.
ברור, אין שום סיכוי שהיינו יכולים ללמוד את זה בלי להתאמץ לברר את זה. וזה משהו שמפגשי סיעור מוחות רבים משתבשים מייד – הם מכניסים את כולם חוץ מהמשתמש לחדר יחד כדי להתחיל לזרוק רעיונות מסביב. אבל זה למעשה שלב 2, לא שלב 1.
2. חושב 10X
היכולת לתאר רעיון בפחות משש מילים עוזרת לך להבהיר אותו.
עכשיו כשאתה חמוש במידע כדי לבסס את סיעור המוחות שלך, אתה יכול לרדת לחשיבה – אך לא סתם מחשבה. הרעיון של "חשיבה 10x" כבר די מוכר בעולם העסקים, וזה לב האופן שבו אנו מחדשים בגוגל. מדובר בניסיון לשפר משהו פי 10 ולא ב -10%. דוגמה אחת היא Project Loon, היוזמה שלנו לספק גישה לאינטרנט לכולם: פיתרון מצטבר יהיה פשוט להתקין יותר סיבים, ואילו רעיון "פי 10" הוא Project Loon – רשת בלונים הנוסעים על קצה החלל, שנועדה להתחבר אנשים באזורים כפריים ומרוחקים ומסייעים במילוי הפערים הכי קשים להשגה.
תמונות בדרך כלל חזקות יותר ממילים, וקשה יותר לפרש אותן בצורה שגויה.
השלב הבא הוא שכל המשתתפים יכתבו את הרעיונות שלהם באופן אינדיבידואלי לפני שהם יחזרו להיות קבוצה ויחליטו לאילו מהם להמשיך. הנה הדבר שצריך להבין לפני שתעשה זאת, אם כי: חשיבה 10x נשמעת נהדר בתיאוריה, אבל לא כולם יודעים בדיוק להוציא את זה לפועל. לכן כאשר חברי הצוות מתכנסים שוב עם הפתקים הדביקים שלהם והחלק היצר ביותר בתהליך סיעור המוחות מתחיל להילוך, דאג למלא אחר שש ההנחיות הבאות:
בנה על רעיונות זה של זה. קל להרוג רעיון, ולכן במיוחד בשלבים המוקדמים, עקוב באופן שיטתי אחר רעיונות עם "כן", במקום להפיל אותם בתגובות "לא, אבל".
לייצר המון רעיונות. בשלב זה הכמות חשובה יותר מאיכות, אז ממש תשתחרר. הגיע הזמן לתפוס ערימה של פתקים דביקים או את אפליקציית ההערות האהובה עליכם. הדרך הטובה ביותר לקבל רעיון מעולה היא שיהיו לך רעיונות רבים.
כתוב כותרות. היכולת לתאר רעיון בפחות משש מילים עוזרת לך להבהיר אותו. תאר לעצמך את כלי התקשורת או המגזין המועדף עליך מכסה את הרעיון הנהדר שלך: מה היית רוצה שהכותרת תקרא?
להמחיש. תמונות בדרך כלל חזקות יותר ממילים וקשה יותר לפרש אותן בצורה שגויה.
תחשוב בגדול. הזמן רעיונות נועזים ואמיצים – כן, זהו החלק "פי 10" – לא פתרונות מצטברים. כמו שפרדריק פפרט, ראש החדשנות והיצירתיות של גוגל, אוהב לומר: "ממש מעבר למטורף זה נהדר!"
דחו את השיפוט. אל תשפטו רעיונות בעיצומה של סיעור מוחות (זכרו כלל 1) אלא תנו להם לצמוח כדי שתוכלו לבנות עליהם ולחזור עליהם.
3. פרוטוטייפ
ואז הגיע הזמן לנקוט בפעולה. מרבית מפגשי סיעור המוחות מסתיימים בהסכמה לקיים פגישה נוספת אחר כך, לקחת את הרעיונות האלה ולעבוד אותם הלאה. זו טעות נפוצה. אתה רוצה להכות כשמגהץ חם – אתה לא רוצה ללכת משם או להסכים לעקוב אחר השיחה עם דיבורים נוספים.
כאן בגוגל, אנחנו רוצים לבנות אב טיפוס מהיר כמעט מיד. זה לא חייב להיות מושלם, אלא רק ביטוי פיזי של רעיון שנועד בקפדנות לענות על השאלות המיידיות ביותר ולבדוק את ההנחות הראשונות שלנו לגבי רעיון שנראה מבטיח.
כשמדובר בפרטים, גילינו שאנחנו תמיד יכולים לזייף את זה, כך שניתן ככל האפשר לעשות זאת. כאשר אתה יכול להחזיק את הרעיונות שלך בידיים שלך, אתה יכול להתחיל לבדוק וללמוד מהם.
צפה עכשיו ב- GOOGLERS BRAINSTORM
ב- Googleplex במאונטיין ויו, קליפורניה, המוסך של גוגל הוא שטח משותף שבו אנשים יכולים ללכת להתנסות, באמצעות כל דבר, החל מחומרי גרוטאות וכלה במדפסות תלת מימד. אנו מארחים גם חלק מהמיומנויות היצירתיות שלנו למעבדות חדשנות במרחב זה.
אז החלטנו להציע הצצה למציאות מדומה בתוך תהליך היצירה שלנו. כל מה שאתה צריך זה הטלפון שלך ו- Google Cardboard – או כל ציוד VR אחר – לחוויה מרתקת זו. אבל אם אין לך גישה למכשירים האלה, שולחן העבודה שלך ועכבר עם YouTube 360 יעשו בסדר גמור.